Articole presa:

- "Pana de Paun", o editie de exceptie.

Cea de-a patra editie a Festivalului National de Interpretare a Cântecului Popular Românesc "Pana de Paun", desfasurata ieri si astazi pe scena Centrului Cultural Municipal "George Cosbuc", sarbatoreste decorata, a reunit 23 de tineri interpreti de muzica populara care au prezentat cate o doina si un cantec cu acompaniament in fata salii pline.

-----------------------------------------------------------------------------(citește mai mult)

- 6 bistriţeni, în concurs, la „Pană de păun”.

Festivalul Naţional de Interpretare a Cântecului popular Românesc „Pană de păun”, ediţia a VI - a, se va derula la Bistriţa în perioada 1 -3 noiembrie 2011. Festivalul, deja binecunoscut la nivel de ţară, îşi propune descoperirea şi promovarea de noi talente în ceea ce priveşte interpretarea cântecului popular autentic. Iniţiatorul festivalului, artistul Alexandru Pugna, alături de Cristina Bălan, Domnica Dologa şi Anghel Urs, au selectat astăzi concurenţii din jud. Bistriţa Năsăud.

--------------------------------------------------------------------------- (citește mai mult)

- Clopul cu păun, dat pe o păuniţă.

Festivalul „Pană de păun” şi-a desemnat câştigătorii.

--------------------------------------------------------------------------- (citește mai mult)

- A debutat Festivalul "Pana de Paun" (FOTO).

Sute de bistriteni au luat parte miercuri seara la a cincea editie a Festivalului de folclor "Pana de paun", organizat de Alexandru Pugna. La  aceasta editie-concurs participa 20 de concurenti din intreaga tara iar publicul poate sa-si desemneze favoritul, care va primi un premiu special.

-----------------------------------------------------------------------------(citește mai mult)

- Pugna aduna la Bistrita nume mari ale folclorului romanesc.

Cea de-a cincea editie a Festivalului de interpretare a cantecului popular romanesc "Pana de Paun" va reuni pe scena Centrului Cultural Municipal "George Cosbuc" renumiti interpreti de folclor din tara, care vor sustine recitaluri in perioada 09-11 noiembrie 2010.

---------------------------------------------------------------------------- (citește mai mult)

- Ioana Urs, locul I la Festivalul Pana de Paun

Tânăra intepretă de muzică populară Ioana Urs a obţinut locul I la Festivalul Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Pană de Păun” de la Bistriţa.

---------------------------------------------------------------- ------------(citește mai mult)

 

.

 

FESTIVALULUI  NAŢIONAL  DE  INTERPRETARE A CÂNTECULUI
POPULAR ROMÂNESC  „PANĂ DE PĂUN”

EDIŢIA A –VI- A, BISTRIŢA  01 -03 Noiembrie 2011

 

photo two

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Naţional “Pana de Păun”a reunit la Bistriţa 26 de concurenţi din toată ţara, semn al audienţei, prestigiului manifestării, pentru care tinerii au pregătit un cântec (doină, baladă) fără acompaniament şi unul în care Orchestra “Dor Românesc” - avându-l la baghetă pe Ştefan Cigu - a însoţit tinerele voci. Derulat miercuri şi joi pe scena Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc”, festivalul a beneficiat de prezenţa artiştilor Mia Dan, Leontina Farcaş, Mariana Morcan, Andrei Bărbos, Lenuţa Purja, Margareta Bărbos, de asemenea, a Grupului „Valeria Peter Predescu”, care au susţinut recitaluri în prima zi a festivalului. În a doua au reţinut atenţia publicului cu melodii populare autentice Mariana Deac, Ovidiu Purdea Someş, Maria Butilă, Călin Brăteanu.

photo two

Laureaţii Festivalului :

- Marele Premiu
Lenuţei Filipoi (Rodna)
- Premiul I
Ioanei Urs (Bihor)
- Premiul II
Daniel Pop (Sălaj)
- Premiul III
Emanuelei Mândrilă (Suceava)

 

- Premiul publicului Paul Ban (Bistriţa-Năsăud)

- Premiul Special „Codruţa şi Dumitru Vârtic” Cristina Bugnar (Bistriţa-Năsăud)
- Premiul Special „Maria Peter” Monica Pârlea (Mureş)
- Premiul Special „Valeria Peter Predescu” Livia Neag (Maramureş)

- Premiul Special „Maria Precup” Anuţa Iuga (Maramureş)
- Premiul Special „Lucreţia Sânmihăian” Mădălina Mârza (Bistriţa-Năsăud)
- Premiul Special „Ion Conea” Ioana Unguraş (Sălaj)
- Premiul Special „Valeria Peter Predescu” Cristina Bugnar (Bistriţa-Năsăud)

Marele Premiu şi Trofeul festivalului au revenit în acest an Lenuţei Filipoi de 16 ani, din Rodna; o voce formată, puternică, matură, stabilă, care a depăşit perioada promisiunilor. Marele Premiu înmânat de artistul Alexandru Pugna, organizatorul festivalului, a fost de 800 de lei, sumă căreia i s-au adăugat clopul cu pană de păun şi frumoasa păuniţă lucrată de artista populară Lucia Todoran.
Festivalul a fost prezentat de artiştii de muzică populară Maria Dan Golban din Cluj-Napoca şi Alexandru Pugna din Bistriţa. (sursa Mesagerul de Bistrița-Năsăud)

Juriului prezidat de Ileana Vieru de la Radio România, din care au făcut parte Violeta Ianculescu-Radio România, Gelu Furdui-Radio Cluj,- Maria Costea Lirca-Radio Mureş, Sergiu Vitalian Vaida-TVR Cluj, directorul Centrului Cultural-Dorel Cosma, directorul Centrului Judeţean pentru Cultură-Florin Vasile Şomlea, artista Cornelia Ardelean Archiudean şi fondatorul festivalului, artistul Alexandru Pugna.